Tavukta GDO şoku!

Biyogüvenlik Kurulu, tartışma yaratacak şok bir karara imza attı.

Tavukta GDO şoku!

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği İktisadi İşletmesi’nin (BESD-BİR) başvurusunu değerlendiren Biyogüvenlik Kurulu, beyaz et üretiminde GDO’lu mısır yemi çeşitlerinin kullanılabileceğine karar verdi. O şok kararlar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kurulun kararına göre ithalatçı firmalar, kararın yayımlanmasından sonraki 30 gün içinde risk yönetimi raporu hazırlayarak Biyogüvenlik Kurulu’na ulaştıracak. GDO’lu yemlerin satış ve kullanımı konusunda, piyasadaki etiket ve GDO denetimlerini ise Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü yapacak.

DENETLENEBİLİR Mİ?

Denetlemelerin güvenilir şekilde yapılacak olup olmadığı ise şimdiden tartışma konusu oldu. Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği İktisadi İşletmesi’nin başvurusunda, kullanım izni veriler birden çok GDO’lu madde bulunuyor. Kullanılmasına izin verilen maddeler arasında; genetiği değiştirilmiş MIR604 mısır çeşidi, genetiği değiştirilmiş MON863 mısır çeşidi, genetiği değiştirilmiş T25 mısır çeşidi, genetiği değiştirilmiş MON87701 soya ve genetiği değiştirilmiş MON87701xMON89788 soya maddeleri yer alıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.