Kırmızı ette alarm! Üretim azaldı

Toplam kırmızı et üretimi 4. çeyrek döneminde 297 bin ton olarak tahmin edildi. Toplam kırmızı et üretimi Kurban Bayramı’nın gerçekleştiği önceki döneme göre %21,9, bir önceki yılın aynı dönemine göre %26,2 oranında azaldı.

Kırmızı ette alarm! Üretim azaldı

Toplam kırmızı et üretimi IV. çeyrek döneminde 297 bin ton olarak tahmin edildi. Toplam kırmızı et üretimi Kurban Bayramı'nın gerçekleştiği önceki döneme göre %21,9, bir önceki yılın aynı dönemine göre %26,2 oranında azaldı.
Et üretimindeki düşüş tavan fiyatı uygulamasının işe yerayıp yaramayacağı noktasında endişelere neden oluyor.
Sığır eti üretimi 259 bin ton olarak tahmin edildi
Sığır eti üretimi Kurban Bayramı'nın gerçekleştiği bir önceki döneme göre %24,4, bir önceki yılın aynı dönemine göre %26,7 oranında azaldı.

Koyun eti üretimi 30 bin ton olarak tahmin edildi
Koyun eti üretimi Kurban Bayramı'nın gerçekleştiği bir önceki döneme göre %8,3 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %18,5 oranında azaldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.